Η συμμετοχή μας στο 6ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Άνδρου έδωσε το «παρών» στο 6ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών  με θέμα «Γυναίκες εν δράσει», που διοργανώθηκε στις  3-4 & 5 Οκτωβρίου 2014 από το Σύλλογο Γυναικών Άνδρου.
Η πρόεδρος της Άνδρος ΚοινΣΕπ Μαρία Ψαρρού, ευχαρίστησε θερμά το Σύλλογο Γυναικών Άνδρου για την πρόσκληση, συγχαίροντας επίσης την οργανωτική επιτροπή για την άρτια διοργάνωση. Στην εισήγησή της με θέμα:  «Γυναικεία επιχειρηματικότητα και συνεργατισμός σε δύσκολους καιρούς», αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν στη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα καθώς και στη διαχρονική εξέλιξη των γυναικείων συνεταιρισμών στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο θεσμό των κοινωνικών επιχειρήσεων και στο παράδειγμα της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Άνδρου ως μοχλού της τοπικής ανάπτυξης και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Άνδρου.


Το συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν σύνεδροι από όλες τις Κυκλάδες, γυναίκες εκπρόσωποι της πολιτείας και της κοινωνίας των πολιτών, επιχειρηματίες και επιστήμονες, ανέδειξε μια σειρά από πρωτοβουλίες και καλές πρακτικές των γυναικών σε σχέση με την οικονομική κρίση, καθώς επίσης και τρόπους διαχείρισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σε προσωπικό, οικογενειακό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο.